Institutul Român de Educație a Adulților Timișoara

irea-logoInstitutul Român de Educaţie a Adulţilor din Timişoara (IREA) este un institut de cercetare pedagogică în domeniul educației adulților, înfiinţat în martie 2000 ca o organizaţie non-profit, pe lângă Catedra de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Psihologie, Universitatea de Vest din Timişoara, din iniţiativa Universităţii de Vest (UVT), a Institutului Social Român Banat – Crişana (ISRBC) şi a Institutului German de Educaţie a Adulţilor(DIE), membri fondatori.

Prin activitatea desfășurată în cadrul institutului urmărim realizarea de cercetări și publicații în domeniul educației adulților, oferirea unui suport metodologic pentru activitățile din acest domeniu, realizarea unei legături dintre teorie și practică în educația adulților.

Prin munca de organizare de editare și organizare de evenimente științifice institutul încearcă să răspândească la nivel național rezultatele cercetărilor.

IREA desfășoară de asemenea o bogată activitate internațională menită să promoveze la nivel global educația adulților din România.

Mai multe informații pe siteul http://www.irea.ro.