CALIEDU

Asociația Learn & Vision

Masă critică pentru educație de calitate prin politici publice fundamentate prin cercetare (CALIEDU)

Proiect finanțat prin Fondul ONG, FDSC, Runda 2

Solicitant: Asociația Learn&Vision
Partener: Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Scopul proiectului Masa critică, educație de calitate

  • Creșterea gradului de implicare a ONG-urilor educaționale în elaborarea și promovarea de politici educaționale naționale și regionale fundamentate pe rezultatele unor cercetări, prin înființarea unei coaliții (CALIEDU) care să demareze cu cel puțin 12 astfel de ONG-uri și care, pe durata proiectului, să interacționeze constructiv la nivel regional și național cu cel puțin 12 instituții publice cheie din învățământ
  • Dezvoltarea capacității de advocacy a coaliției CALIEDU; întărirea capacității sectorului ONG de a elabora politici, recomandări și cercetări
  • Sprijinirea recunoașterii efective a expertizei ONG-urilor în elaborarea politicilor publice;

Proiectul a demarat la 1 aprilie 2015.

Întâlnirea de constituire a coaliției CALIEDU

Asociația Learn & Vision, împreună cu partenerul său din proiect, Asociația Centrul pentru Studiul Democrației, au organizat, în perioada 25-27 septembrie 2015, la Hotelul Hampton by Hilton, Blvd. 21 Decembrie 1989, nr. 67, Cluj-Napoca, Întâlnirea de constituire a coaliției CALIEDU, coaliție ce reunește organizații non-guvernamentale din domeniul educației.

La întâlnire au participat reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale invitate să facă parte din coaliție, reprezentanți ai Asociației Learn & Vision și ai Centrului pentru Studiul Democrației și experți în educație. Pe parcursul celor trei zile de discuții, au fost prezentate activitățile și proiectele organizațiilor invitate și modalitatea în care acestea se armonizează cu misiunea și viziunea coaliției CALIEDU. Participanții au stabilit principiile importante ale activității viitoare a coaliției, planul de acțiune și rolurile pe care organizațiile membre și le vor asuma în cadrul CALIEDU. De asemenea, au fost discutate modalitățile de diseminare a activităților din cadrul coaliției și indicatorii de calitate cu ajutorul cărora va fi monitorizată și evaluată activitatea coaliției.

Cu ocazia Întâlnirii de constituire a coaliției CALIEDU, a fost organizată și o conferință de presă, în data de 25 septembrie, ora 13.00, la Hotelul Hampton by Hilton, Blvd. 21 Decembrie 1989, nr. 67, Cluj-Napoca.

Afiș proiect

afis proiect